Numere Complexe

Autori:

Gheorghe Andrei

“Distinsul profesor constantean Gheorghe Andrei a urmat cursurile liceului din Babadag, fiind unul dintre cei mai buni elevi. Pasionat de matematica, in clasa a XI-a a obtinut premiul I pe regiunea Dobrogea (jud. Tulcea si Constanta) si premiul special la Olimpiada Nationala de matematica (1962).
A urmat cursurile facultatii de matematica a Universitatii Bucuresti (1962-1967). A fost repartizat ca asistent la analiza matematica la Institutul de Marina din Constanta si apoi profesor la liceul "Mircea eel Batran" unde functioneaza si in prezent.

Ca elev si profesor a fost un permanent colaborator al Gazetei de Matematica propunand de-a lungul anilor peste 100 de probleme la diferitele etape ale olimpiadelor de matematica. In calitate de profesor a pregatit si a obtinut performante deosebite cu elevii sai la olimpiadele scolare. In perioada 1985-1990 a infiintat primul cerc de performanta destinat profesorilor de matematica si care s-a bucurat de un real succes.
A fost membru al Comisiilor Nationale a Olimpiadelor scolare de matematica (peste 20 de editii).
Este autor si coautor la peste 20 de culegeri de probleme si manuale scolare. Din anul 1997 si pana in prezent este membru al Biroului Consiliul Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Prin intreaga sa activitate distinsul profesor Gheorghe Andrei reprezinta un exemplu rar de profesor pasionat continuu de matematica, rezultatele obtinute in acest domeniu fiind remarcabile.”

Editura:

GIL

Anul aparitiei:

2018