Azi se vorbeste despre educatie mai mult la modul teoretic, al vorbelor, si mai putin la nivelul faptelor.
Se discuta mai putin despre instructie, despre imbinarea judicioasa si ingenioasa a exigentelor si tolerantelor motivationale, pentru ca numai asa vom fi mai aproape atat de performantele sale, dar si de neimplinirile inerente. Ce trebuie facut pentru ca fiecare elev sa constientizeze ca orice performanta se obtine numai printr-o munca sustinuta, patrunsa de pasiune si responsabilitate? Cum sa constientizeze ca cea mai importanta perioada din viata sa este perioada in care munceste pentru el (gimnaziu, liceu, facultate), pentru implinirile sale, pentru ca apoi sa munceasca doar pentru altii ca sa-si castige existenta?
Educatia trebuie indreptata spre respectul valorilor si al reperelor morale si profesionale. Trebuie bine intiparita ideea ca “omul sfinteste locul”, dupa cum il si murdareste.
Scopul intregii educatii este acela de a depista calitatile fiecarui elev, potentialul sau de a face performanta si de a-i cultiva increderea in puterile proprii.
In egala masura, este si acela de a face in asa fel, incat fiecare elev sa simta ca poate fi bun la ceva.

Prin ochii elevilor
”Profesorul de matematica Andrei Gheorghe, poate fi considerat fara exagerare, un element al multimii profesorilor excelenti de matematica din Romania, multime finita al carei cardinal, cred eu, nu este din pacate prea mare.
Laurentiu TrifLiceul Industrial nr. 2 Energetic Constanta, promotia 1980
”Datorita lui am invatat ca a intelege matematica nu este suficient sa stii teoria si sa o aplici in probleme, ci ca trebuie mereu sa-ti pui intrebari, sa afli daca exista cazuri particulare sau generalizari ale problemelor, sa faci corelatii intre notiunile invatate.
Lavinia TrifColegiul National "Mircea cel Batran", Constanta, promotia 2011, Profesor de matematica, Bucuresti
”Avand o atitudine complet profesionista si lipsita de orice interes personal, dl. Profesor Andrei Gheorghe a conturat reusite in viitorul profesional a multor promotii in cadrul liceelor unde a predat, aceste reusite apartinandu-i intr-o proportie de cel putin 75%: fac aceasta precizare bazandu-ma pe faptul ca in fiecare clasa unde preda dl. Profesor Andrei Gheorghe, dintr-un efectiv de aproximativ de 36 elevi, reuseau la facultate cel putin 32 elevi!
Viorel TrifLiceul Industrial nr. 2 Energetic Constanta, promotia 1980
Premii si Distinctii
Pentru rezultate deosebite la matematica
Am fost vicepresedintele comitetului de organizare; In calitate de deputat am implicat Parlamentul Romaniei in sprijinirea Olimpiadei Internationale de Matematica;
Pentru sprijinirea acordata la infiintarea Universitatii „Ovidius” din Constanta
Organizator Alexandru Mironov
Pentru organizarea la Constanta a celei de a 7-a editii a Balcaniadei de Matematica (1991), a primei Balcaniade de Informatica (1992) si a Olimpiadei Nationale de Matematica, Constanta – 1993
Pentru rezolvarea deosebita a unei probleme de matematica
Regiunea Dobrogea – Tulcea, Calarasi, Constanta, Fetesti