Analiza matematica, Culegere de probleme, Continuitate si functia lui Darboux

Autori:

Gheorghe Andrei, Nelu Chichirim, Velicu Andrei

“Culegerea de probleme de analiza matematica "Continuitate. Proprietatea lui Darboux" reprezinta o continuitate a primei culegeri "Limite de functii" si poarta caracteristicile unei culegeri enciclopedice. Sunt cuprinse in diferite capitole exercitii de o mare diversitate, de la nivelul mediu pana la nivelul cu un grad ridicat de dificultate, de nivelul concursurilor si olimpiadelor scolare.
Aceasta este utila atat profesorilor de matematica, cat si, mai ales, elevilor pasionati de studiul matematicii. Analiza matematica reprezinta o aleasa incercare a mintii de a patrunde in tainele matematicii superioare.
Autorii fac parte din generatii diferite: primul, Gheorghe Andrei, recunoscut profesor de matematica, autor al mai multor culegeri de probleme valoroase, aflat la sfarsitul "oficial" al carierei, al doilea, Nelu Chichirim, un tanar talentat, profesor de matematica din cadrul Colegiului National "Mircea cel Batran" si, nu ultinul rand, Andrei Velicu, fost olimpic, elev al ambilor profesori mai sus amintiti, in momentul de fata fiind masterand la Cambridge.
Pe ultimii doi i-am avut studenti la cursul de "Analiza matematica", anul I.
Iata cum pasiunea pentru matematica uneste mai multe generatii intr-un scop suprem.”

Prof. univ. dr. Ion Chitescu
Universitatea din Bucuresti

Editura:

Didactica si Pedagogica

Anul aparitiei:

2016