Autori:

Gheorghe Andrei, C. Caragea, Viviana Ene

“O noua culegere de probleme, - cata ? - a acestor distinsi profesori de matematica din orasul Constanta vine sa se adauge altor culegri de probleme de algebra, scrise de aceeasi autori pentru elevii care iubesc matematica si vor sa ajunga la performante superioare.
Parcurgand probleme din culegre, rezolvand si gandind asupra lor, un elev bun intelege mai bine stucturile algebrice si implicit, puterea teribila a unui sistem de axioame bine ales.
Exercitiile alese de autori din Gazeta Matematica sau din cele date la diferite concursuri sunt dintre cele mai frumoase si interesante. Rezolvarea lor cere uneori multa ingeniozitate si aproape intodeauna cunoasterea profunda a manualelor de algebra.
Recomand cu caldura cartea, profesorilor de matematica si elevilor, convinsa fiind ca o astfel de culegere de referinta va ramane un peretios auxiliar pentru pregatirea fiecaruia.
Ma bucur mult ca o astfel de carte a profesorilor de la liceul "Mircea cel Batran" apare o data cu sarbatorirea centenarului liceului, care a dat tarii un mare numar
de elevi cu deosebite performante la matematica.”

prof. dr. Mirela Stefanescu
Universitatea „Ovidius” Constanta

Editura:

Scorpion

Anul aparitiei:

1995