Am ajuns sa iubesc matematica din ce in ce mai mult pe parcursul liceului datorita domnului Andrei.

Imi amintesc cu mare placere orele de matematica din liceu cu domnul profesor Andrei Gheorghe si ma bucur ca am avut ocazia sa fiu eleva dumnealui. Pasiunea pentru matematica a domnului Andrei si faptul ca venea sa ne predea cu placere s-au vazut inca de la prima ora. Dumnealui se bucura cu adevarat cand elevii lui intelegeau materia si aveau rezultate si m-a incurajat sa merg la numeroase olimpiade si concursuri.
Pe langa matematica, m-a invatat sa gandesc logic, lucru care m-a ajutat si la facultate si dupa, la serviciu.
Am ajuns sa iubesc matematica din ce in ce mai mult pe parcursul liceului datorita domnului Andrei, si, desi lectiile mi s-au parut grele pe atunci, zambesc cand ma gandesc la ele.
Orele de matematica ale dansului nu erau constituite doar din urmarirea materiei din manual si invatatul pe de rost a catorva tipuri de probleme si rezolvarilor lor. Domnul Andrei ne arata la fiecare lectie probleme de la olimpiade si concursuri care aveau legatura cu materia din acea zi. Pe atunci nu mi-am dat seama cat de mult o sa ma ajute aceasta abordare. Prin asta am invatat sa ma uit dupa conexiuni dintre problema din fata si formulele si abordarile pe care le stiu si sa le unesc intr-o rezolvare.
Cand ne preda un subiect nou, domnul profesor Andrei discuta materia cu minutiozitate, explicandu-ne cum se leaga de alte capitole si uneori aratandu-ne fragmente din materia de facultate care va urma. Dumnealui a organizat si un cerc de matematica sambata la care am avut ocazia sa aprofundez materia. M-a impresionat memoria dumnealui in materie de probleme de olimpiade si concursuri, si cum pentru fiecare capitol putea sa compuna din memorie un set corespunzator de exercitii interesante si dificile.
Imi amintesc cu drag si cum domnul Andrei ne-a vorbit si despe lectii de viata pe langa cele de matematica. Ne-a vorbit despre cum daca esti pasionat despre ceea ce faci, meseria nu este la fel de obositoare, despre cum fara munca constanta nu pot sa existe rezultate si cum trebuie sa nu incetam sa invatam si sa ne depasim pe noi insine chiar si dupa ce terminam scoala.
Ii multumesc domnului profesor Andrei Gheorghe pentru ca mi-a fost dascal si pentru ca m-a incurajat catre performanta!

Cu drag,
Monica Paun